JANA KOVAC
 
Az 1953-ban Kassán született Jana Kovac magánéletéről nem sokat tudunk. Szülei a hatvanas években disszidálnak, Jana Németországban szerezi meg az orvosi diplomát, a nyolcvanas évek közepéig sebészként praktizál egy müncheni kórházban. A rendszerváltás után hazatelepül Szlovákiába, ahol a kassai városi kórház traumatológiai osztályának egyik sebésze tíz éven keresztül. Miután második házassága is megromlik, elválik a szlovák származású férjétől, majd 2003-ban Magyarországra települ, ahol 2005 óta az általa alapított Árnyasvölgyi Klinika igazgatója és vezető főorvosa. 2006 óta német-magyar kettős állampolgár.

MÉSZÁROS LÁSZLÓ bérgyilkos

 

Kassai születésű szlovákiai magyar. Nem mindennapi körülmények között ismerkedik meg Jana Kovaccal a kilencvenes évek végén. Egy pitiáner narkóügy miatt a kassai éjszakában lezajlott lövöldözésben megsebesül, és a barátja, bizonyos Jan Grisa, Jana lakására viszi. Jana saját konyhaasztalán operálja ki Mészáros vállából a golyót; hogy később miért és miként maradtak „üzleti kapcsolatban”, örök rejtély marad. Annyi bizonyos, hogy mikor Jana Magyarországon kezd üzleti vállalkozásba, a nővel együtt jön át Szlovákiából. Az első pillanattól kezdve Jana alkalmazásában áll, a rendőrség által a klinikán lefoglalt hivatalos papírok szerint munkaköri beosztása a klinika „műszaki igazgatója”.

DR. MÁNDOKI ÉVA sebész

Jana Kovac jobb keze az Árnyasvölgyi Klinikán. A családi hagyományoknak megfelelve – apja, Mándoki Mátyás, világhírű onkológus – kislánykora óta tudatosan készül az orvosi pályára. Sebészi pályafutása szépen indult, de a családi problémák okozta kezdődő alkoholizmusa miatt harmincéves korára a pálya szélére sodródik; nőgyógyászként praktizáló, tizenhat évvel idősebb férje tíz év házasság után hagyja el egy fiatal medika miatt. Alkoholproblémái miatt főnökei nem szívesen látnak szikét a kezében, viszont kiváló diagnosztaként könyvelik el. Érthető okoknál fogva ez a szakmai ítélet nem elégíti ki, és a kétezres évek első felében komolyan fontolgatja a sebészi karrier feladását, hogy háziorvos legyen valahol a világ eldugott szegletében. Ekkor kerül kapcsolatba Jana Kovaccal, aki felismeri benne azt a könnyen befolyásolható személyiséget, akinek csak egy parányi lökés kell, hogy átpártoljon a törvénytelen oldalra.

YOSHI
 
Anita apjának élettörténete felér egy kalandregénnyel. Egy időben foglalkoztatta is a gondolat, hogy megírja emlékiratait, aztán letett elképzeléséről, mert kenyéradó gazdája, az izraeli titkosszolgálat finoman figyelmeztette, hogy talán nem kellene...
PAPA
(az alvilág doyene)
 
Elegáns bűnöző, a régi nagyok talán utolsó képviselője, amolyan „nagyvárosi Rózsa Sándor”, akit a nyomozók és az alvilág részéről egyaránt tisztelet övez. A rendőrségi aktákban csak Papa gúnynéven ismert alak először a hetvenes évek elején kerül a nyomozati szervek látóterébe. A figura hasonló a Különleges Bűnözők c. film Kaiser Sozájához: igazi arcát nem ismeri senki, a legendák homályába vesző alakja állandó beszédtéma az angyalföldi kocsmákban.

HERCEG

 

A magyar női James Bond. Bárhol és bármikor bevethető. A második évadban megtudjuk, hogy Máriának hívják, a harmadikban, hogy 1983 óta dolgozik a különféle magyarországi titkosszolgálatoknak. De hogy kinek dolgozik még, örök rejtély marad.

ANGYALARCÚ LUCKY

(exhírszerző, kábítószer-kereskedő)

 

Az igazi nevét nem ismerjük, mindenki Luckynak szólítja. Angyalarcú a beceneve, mert ájtatos kifejezéssel az arcán küld bárkit a túlvilágra. A 90-es évek közepéig a katonai hírszerzésnek dolgozik, 1993-ban egy balkáni műveletben éppen Herceg irányítása alatt. Részben személyes okokból, részben mert mindig is vonzódott a sötét oldal felé, otthagyja a hírszerzést és a jobb pénzkereset reményében bűnözőnek áll.

DEMSA PÉTER

(régiség- és kábítószer-kereskedő)

 

A fedőfoglalkozásként régiségkereskedelemmel foglalkozó Demsa Péter Bordás és Mike gyermekkori haverja. Mindhárman nagy angyalföldi vagányok voltak, aztán az élet úgy hozta, hogy egymással szembenálló oldalra kerültek. Bordás és Mike rendőrök lettek, Demsa bűnöző.

MALEK
(ex-KGB ezredes, terrorista)
 
Egykori, titkosszolgából lett keményvonalas bűnöző, Bordás nagy ellenfele. Keveset tudunk róla, de az bőven elég ahhoz, hogy a bűnüldöző szervek ezer évre kivonják a forgalomból. Az más kérdés, hogy húsz éve senki sem találja, köszönhetően ezer nevének és arcának.
Klikkelj ide az előfizetéshez
tovább »
Bejelentkezés
e-mail cím:
jelszó:
Keresés
keresendő szó (min. 3 karakter):
Értékelje a sorozatot 1. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 2. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 3. évad eredmény