KOLONICS DÉNES tábornok
Terrorelhárító Szolgálat
 
A történet kezdetekor egy évvel a nyugdíj előtt áll. Nyugati tanulmányutakat követően egyik kezdeményezője és szervezője a Rendőrség Különleges Szolgálatának, és már évek óta a Terrorelhárító Szolgálat egyik parancsnoka. Az ő feladata a kapcsolattartás a nemzetbiztonsági szolgálatokkal.
BOKROS KÁROLY tábornok

Ő az a titokzatos „nagyfőnök”, akit a sorozat első évadában Bordás és kollégái még a BRFK közrendvédelmi osztályvezetőjeként eleinte ezredesi, később tábornoki rendfokozatban emlegetnek; beosztását tekintve Szabó ezredes, a kerületi kapitány és Bordás parancsnoka. A sorozat második évadában találkozunk vele először, mikor Kolonics tábornok kérésére személyesen próbál hatni Bordásra a Demsa-ügy eldurvulásakor. Mivel az első évadban gyakran úgy hivatkoznak rá, mint az a személy, aki engedélyezte a Mosoly utcai őrs felújítását, minden bizonnyal tudott az NBH-nak a rendőrséggel karöltve zajló konspirációjáról, melynek elsődleges célja Malek tőrbecsalása volt Bordás felhasználásával.

SZABÓ GERGELY ezredes
(kerületi kapitány)
 
Rutinos rendőr, évek óta kerületi kapitány, a nyolcas körzet hozzá tartozik. Nem szereti a változást, sem azt, ha mindenféle problémával zaklatják, például hogy nincs rendőrautó az őrsön. Gergő bácsi bratyizós, ugyanakkor szereti megfélemlíteni az embereket. Bordásnál is megpróbálkozott ezzel a taktikával, de nem jött be.

ZSIGMOND KÁROLY „VIDOCQ” ezredes

(új kerületi kapitány)

 

Az ezredest nem sokkal a nyugdíjazása előtt nevezik ki kerületi kapitánnyá, mert Szabó ezredes, azaz Gergő bácsi feljebb lépett a ranglétrán és a BRFK-ra került. Zsigmond ezredes, azaz Vidocq egyaránt rettegett alvilági és rendőri körökben. Módszerei egyediek, újszerűek és meglepőek, senkinek nem ad esélyt a kibúvókra.

DR. SZENTKUTHY ZSUZSA őrnagy
(Rendészeti Szervek Védelmi Szolgálata)

Bordás szeretője, a Rendészeti Szervek Védelmi Szolgálata egyik vezető beosztású főtisztje. A Vajdaságban született magyar lány tizennyolc éves kora óta él Magyarországon, történetünk kezdetén a harmincas évei közepén jár. Továbbra is nagyon erős szálak kötik a Vajdaságban élő, sokat betegeskedő édesanyjához és húgához, akiket rendszeresen látogat. 


ILCSIK NORBERT százados

(Nemzetbiztonsági Hivatal)

 

A Nemzetbiztonsági Hivatal századosa, akit Szekeres és Kővári meggyilkolása után vonnak be a plutónium felkutatásába. Hat éve szervezték be, mert Herceg megfogalmazása szerint „…túl jó volt ahhoz, hogy veszni hagyjuk…”. Nem ez az első közös munkájuk, ugyanis korábban már dolgozott Herceg parancsnoksága alatt, méghozzá Afganisztánban. Nem igazán kedvelte meg a főnökasszonyát.

Klikkelj ide az előfizetéshez
tovább »
Bejelentkezés
e-mail cím:
jelszó:
Keresés
keresendő szó (min. 3 karakter):
Értékelje a sorozatot 1. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 2. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 3. évad eredmény