BORDÁS ATTILA ezredes
(nyolcas körzet / Különleges Műveleti Csoport)

Bordás a harmincas évei legvégén járó férfi, erős kisugárzással, kifinomult humorral. Az első évadban még őrnagyként ismerjük meg. Korábban a Terrorelhárító Szolgálatnál dolgozott parancsnoki beosztásban, s az általa vezetett osztag aranyérmet szerzett az orlandói kommandós világbajnokságon. Karrierjét derékba töri az „iskolai eset”; egy rosszul sikerült emberrablás során két fegyveres túszokat ejt egy iskolában. Fogva tartanak tíz gyereket és több tanárt, majd elbarikádozzák magukat. A terrorelhárítók érkeznek a helyszínre, és várnak Kolonics tábornok parancsára. A túszszabadító akció során az egyik túsz, a tornatanár, aki Bruce Willis-nek hiszi magát, halálos sebet kap, és az egyik túszejtőt is lelövik.
SZABÓ PIROSKA „PIRCSI” őrmester
(nyolcas körzet)

Érzékeny lelkű, szerény nő, a tanultakat jól hasznosítja, ennek ellenére mindig becsúszik valami hiba, ami miatt kihúzza a gyufát Móricznál. Móricz fennen hirdeti róla: nem való rendőrnek, mert ehhez a munkához kevés a hivatástudat, bizonyos alkati tulajdonságok is szükségeltetnek. Alkati tulajdonságok alatt hangsúlyosan lelki és spirituális tényezőket ért. Pircsi nagyon érzékeny, gyakran eltörik nála a mécses, de ha szükség van rá, akcióban azért mindig helytáll.
KOVALIK JÁNOS „JOHNNY” zászlós
(nyolcas körzet)

Rejtély, miért lett az agysebész apuka és fogorvos anyuka kicsi fiából rendőr, mikor a nővérei is orvosnak tanulnak. Bár igen jó zsaru, hiszen az esze és a testi ereje is megvan hozzá, bohémsága gyakran sodorja nehéz helyzetekbe. A magánéletében ugyan nem kifejezetten nőfaló, de a csajokat sikeresen cserkészi be. Kollégái között igen népszerű, a poénjain hetekig röhögnek, bár Móricz ritkán méltányolja a fiatal rendőr humorát.
KENDE KRISZTINA törzsőrmester
(nyolcas körzet / KMCS)

Hangulatember. Pillanatok alatt felkapja a vizet, keményen lerendez bárkit, határozott teremtés, néha türelmetlen. Tipikus szingli. Tudatosan választotta hivatásául a rendőri hivatást. Bordással bizalmas kapcsolatban van, amióta élete kockáztatásával védte a férfi családját. Titkon szerelmes a parancsnokába, de ezt nagyon ügyesen leplezi mások előtt. Egy időben minden áron kommandós akart lenni, de két alkalommal is elbukott a válogatáson. A Különleges Műveleti Csoport létrejötte végre hozzásegítette dédelgetett álma megvalósulásához. Bordás egyik legmegbízhatóbb embere.
BALOGH JÚLIA törzszászlós
(nyolcas körzet / KMCS)

A törzszászlós a Határőrség állományából kerül a rendőrséghez, a második évad közepén,a 27. epizódban csatlakozik a Mosoly őrs állományához. Balogh Juli kemény csaj, belépőként kocsija ajtajával tesz harcképtelenné egy menekülő bűnözőt. Nehezen szokja meg, hogy a rendőrségnél szigorúbban veszik a rangjelzéseket, gyakran tiszteletlenül beszél a parancsnokaival, főleg Móriczcal, ami miatt rendszeresen áll a szőnyeg szélén.

OLTÓS JÁNOS „OTYÓ”őrmester

(nyolcas körzet / KMCS)


A nyolcas körzet roma származású újonca Kálmán bá’ hatására állt rendőrnek. Mindenkit ismer a körzetben, hiszen itt született és itt is nőtt fel. Rendőri hivatása miatt még rokonai is árulónak tartják, ugyanakkor pont a származása segíti olyan konfliktusok békés megoldásában, amihez egyébként komoly karhatalom kellett volna. Igazságot akar szolgáltatni és meg akarja védeni a gyengéket, kiáll a kiszolgáltatottak jogaiért. Egyébként jó kedélyű, jó humorú, csak kissé lobbanékony figura, aki hamar beilleszkedik a csapatba.

MÓRICZ LÁSZLÓ főhadnagy
(nyolcas körzet)

Ha Bordás a protagonist, azaz a pozitív hős, akkor Móricz a klasszikus antagonist, azaz antihős szerepét kapja a sorozatban. Makacs, a szabályokat mindenáron betartó és betartató, nulla konszenzuskészséggel bíró, a főnökeinek állandóan megfelelni akaró, a beosztottjait folyamatosan terrorizáló, emberek vezetésére totálisan alkalmatlan férfi. A nyolcas körzet megbízott parancsnoka Bordás érkezéséig, utána parancsnokhelyettes az első évad epizódjaiban.
KÁLMÁN BÁ'
(nyolcas körzet / KMB)


Az ordenáré, nagyszájú gondnok. Az estek többségében kora hajnalban érkezik. Hajdanán rendőr volt, nyugdíjba vonulásáig ő és az Öreg legendás párost alkottak a nyolcas körzetben. A régi gárda egyik nagy titánja volt, akiknek előre köszöntek a kisebb-nagyobb kaliberű bűnözők. Mivel születése óta a nyolcas körzetben él, szinte minden fajsúlyosabb figurát ismer. Rendszeresen emlegeti a máig létező, a kölcsönös tisztelet alapján működő kapcsolatait a keményfiúkkal, de senki nem veszi őt komolyan, történeteit az állomány amolyan városi legendáknak minősíti.
HAJDÚ MIKLÓS „MIKE” százados
(Terrorelhárító Szolgálat / KMCS)


A történet kezdetén a terrorelhárító szolgálat oszlopos tagja. Kőkemény fickó, Bordással együtt nőttek fel. Egy házban laktak, egy iskolába jártak és együtt csajoztak; két vásott kölyök az utcáról. Senki nem gondolta volna – ők maguk sem –, hogy rendőrök lesznek. Később is elválaszthatatlanok voltak. Együtt jelentkeztek a rendőr szakközépiskolába, utána pedig a főiskolára. Egyszerre kerültek a Különleges Szolgálat állományába, ahol mindkettőjükre látványos karrier várt. Hogy Mike előmenetele miért nem alakult olyan fényesen, mint Bordásé, arra elsősorban személyiségük különbözősége a magyarázat.
ALTER főtörzszászlós – VIDA PÉTER százados
(nyolcas körzet / NBH)

Valójában Vida Péternek hívják és a Nemzetbiztonsági Hivatal tisztje. Titokzatos személyiség, senki semmit nem tud a magánéletéről. Első osztályúan alakítja a rendőrt, bár a képességei alapján kilóg az állományból, ami egy idő után gyanús is lesz. Szinte állandóan fedett ügynökként dolgozik, és ha kell, a saját halálát is eljátssza.DEME NÓRA „SZIVAR” őrmester

(nyolcas körzet)

 

Alter barátnője az első évad nagy részében. Gyakran előfordul az emberrel, hogy elgondolkodik, vajon miért van olyan sok jó nő a rendőrök között? Szivart látva tízből tíz férfi biztosan megfogalmazza magában ezt a kérdést. Egzotikusan szép nő. Erőteljes erotikus kisugárzása és rámenős stílusa szélsőséges reakciókat vált ki a környezetéből. A férfiak ágyba akarják vinni, a nők ki akarják kaparni a szemét.

Klikkelj ide az előfizetéshez
tovább »
Bejelentkezés
e-mail cím:
jelszó:
Keresés
keresendő szó (min. 3 karakter):
Értékelje a sorozatot 1. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 2. évad eredmény
Értékelje a sorozatot 3. évad eredmény